Kinezio taping

Kaj se skriva za barvami kinezioloških trakov: zdravilo, ki prodre v kožo, skrivnost proti bolečini…?

Kako delujejo kineziološki trakovi KT Tape®
Na mestu, kjer pride do poškodbe zaradi udarca, ureznine ali prekomerne obremenitve, se nakopiči limfna tekočina, kar povzroči otekanje in vnetje. Pritisk na mišico in tkivo se poveča, občutimo ga kot napetost, neprijeten občutek ali bolečino.

Pravilno nameščen kinesiološki trak KT Tape® dvigne kožo in razširi plast fascie. Limfni tekočini tako omogočimo boljšo pretočnost, hitreje dostavlja bele krvničke po telesu in odstranjuje odpadne produkte, celične ostanke in bakterije, posledično se tkivo hitreje obnavlja.

Na kratko: kineziološki trakovi delujejo mehansko, brez zdravila ali kakršnih koli kemičnih substanc, lajšajo ali odpravljajo bolečino in zagotavljajo oporo.

+Kdaj uporabiti KT Tape® trakove
KT Tape® trakvi zmanjšajo pritisk na tkivo in ublažijo nelagodje ali bolečino. Pravilno nameščen trak zagotavlja tudi podporo mišicam, izboljšuje sposobnost krčenja, tudi ko so mišice šibke, in preprečuje prekomerne kontrakcije.

+Kdo lahko uporablja KT Tape® Trakove
Ne glede na to, ali se pripravljate za svoj prvi maraton, poslovilno nogometno tekmo, strmite k osebnemu fitnes cilju ali se le poskušate prebiti skozi dan, vas nič ne upočasni bolj kot bolečine in poškodbe.

KT Tape® trakovi so enostavna in udobna rešitev, ki se lahko uporablja za več sto vsakodnevnih poškodb; kot so bolečine v hrbtu, bolečine v kolenu, bolečine v ramenih, sindrom karpalnega kanala, bolečine v gležnju, teniški komolec… KT Tape® trakovi nudijo mišicam podporo in lajšajo bolečine. Zato vam ni potrebno upočasniti tempa.

+Iz česa so KT Tape® Tape trakovi
KT Tape® Original in Gentle so izdelani iz 100% bombažnih vlaken s posebej prirejenimi elastičnimi jedri.

KT Tape® PRO, PRO Extreme in PRO X so izdelani iz vrhunske, ultra vzdržljive sintetične tkanine, pri čemer so elastična jedra močnejša za 30%.

Tako bombažni kot sintetični trakovi ustvarjajo enosmerno elastičnost, to pomeni, da se trak razteza le po dolžini, ne pa tudi po širini. Kot rezultat elastična vlakna zagotavljajo stabilno podporo, ne da bi pri tem omejevala gibanje kot tradicionalni togi atletski trakovi in bandaže.

Vlakna KT Tape® PRO omogočajo odvajanje vlage, kar uporabniku daje prijeten občutek, tudi ko je nameščen dalje časa, hkrati pa preprečuje draženje in srbenje kože.

Posebno formulirano lepilo je brez lateksa, hipo-alergeno in je oblikovano tako, da zdrži vlago, znoj in prhanje ter na koži ostane več dni.

+Kateri trak izbrati?

 • Za domačo oz. vsakodnevno rabo zadostujejo bombažni trakovi »Original«
 • Za zelo občutljivo kožo, priporočamo »Gantel«, nežno lepilo omogoča, da se trak na koncu lažje odlepi
 • Za resne rekreativne in profesionalne športnike, priporočamo linijo »PRO« -> so iz sintetičnih vlaken, še bolj obstojni in se hitreje sušijo
 • Za plavalce, vaterpoliste ali tiste, ki so veliko v vodi je na voljo trak »Extreme«, je prilagojen, da zdrži v »ekstremno mokrih pogojih«
 • Trenirate v mraku ali temi? Izberite trakove »PRO« -> vgrajeni odsevniki skrbijo, da vas drugi udeleženci v prometu hitreje opazijo in tako pripomorejo k boljši varnosti.

+Kinsiološke opornice za koleno KTFlex
Za bolj učinkovito celjenje poškodovanega kolena, so pri KT Tape zasnovali fleksibilno kolensko opornico:

 • koleno stabilizira, hkrati mu ohranja gibljivost
 • pospešuje cirkulacija in celjenje
 • narejena iz materialov, ki dihajo
 • na koži ostane do 3 dni
 • brez lateksa
 • ne draži kože

Demonstracija opornice s karateisti pa v spodnjem videu: