Globinsko čiščenje obraza

Slide

Nega mastne kože, z ogrci, komedoni, akne, mozolji in ali razširjene pore (pri najstnikih ali zreli koži) je največji izziv. Lotimo se jo na več načinov – v vsakem primeru brez pare in brez bolečin:

Globinsko čiščenje por z ultrazvokom: ultrazvočni valovi globinsko čistijo odvečni sebum iz por, odstranjuje ogrce ter izboljšujejo pretok krvi in limfe.

Je odlično dopolnilo k ročnemu stiskanju ogrcev, manj boleče in pušča manj rdečice. Pomaga aktivnim sestavinam prodreti globlje v kožo, kar pospeši njeno »zdravljenje«.

Vnetje ogrcev in izbruh aken povzročajo bakterije P. Acnes, ki se hranijo s kožno maščobo. Lotimo se jih s pomočjo aktivnih sestavin:

Cink deluje proti mikrobom, zavira vnetje, suši rane in pospešuje njihovo celjenje, oži razširjene pore

Baker je močan biocid, ki uničuje bakterije in druge mikroorganizme, sodeluje pri sintezi kožnih beljakovin.

Salicilna kislina, sicer sestavina aspirina, deluje globinsko, prepreči mašenje por, pomaga luščiti kožo, da ta dobi več kisika, ki ga bakterije ne marajo

Avstralski čajevec oz. Eterično olje Tea tree odstranjuje škodljive bakterije, ki povzročajo vnetja in stimulira imunski sistem.

Morska sol čisti, zavira bakterije in uravnava pH kože.

Uravnavanje kožne maščobe: s pomočjo eteričnega olja grenke pomaranče ter cinka.

Lasersko odstranjevanje aken: laser zavira bakterije, ki povzročajo vnetje por in nastanek aken. V kombinaciji z ultrazvočnim čiščenjem por, površinskim pilingom in ročnim iztiskanjem ogrcev dosežemo hitre in dolgotrajne rezultate.


Globinsko čiščenje intenzivno
55€
90 minut
Površinsko čiščenje, pregled kože, oblikovanje obrvni, mehčanje kože, čiščenje por, serum, masaža obraza, vlažilna maska, krema
Pri nakupu paketa 6 neg, sedmo podarimo
Rezerviraj termin
Globinsko čiščenje
45€
75 minut
Površinsko čiščenje, pregled kože, oblikovanje obrvni, mehčanje kože, čiščenje por, serum, masaža obraza, vlažilna maska, krema
Pri nakupu paketa 6 neg, sedmo podarimo
Rezerviraj termin
Čiščenje por z ultravzovkom
45€
40 minut
Površinsko čiščenje, pregled kože, mehčanje kože, čiščenje por z ultrazvokom, serum, masaža obraza, vlažilna maska, krema
Pri nakupu paketa 6 neg, sedmo podarimo
Rezerviraj termin

Mastna koža in akne: dejstva

Za mastno kožo je značilno, da se sveti, ima razširjene pore in je nagnjena k nepravilnostim kot so ogrci, komedoni, mozolji, akne… kar je posledica prekomernega izločanja kožne maščobe, ki povzroči mašenje por in razmnoževanje bakterij.

Akne so tipične za najstnike, kot posledica hormoskih neravnovesij in se običajno pojavljajo po celem obrazu. Najdemo jih tudi pri odraslih; pri ženskah pretežno na spodnjem delu obraza, na hrbtu in vratu pa pri moških.

Poznamo več vrst aken:

Retencijske akne ali nevnetne akne delimo na:
mikrociste: zaprti komedoni, na pogled so kot “bele pike” oz. izbokline ne koži;
ogrci: odprti komedoni, za katere je značilna črna pika v sredini;
makrociste: ciste, ki lahko presežejo premer 5 mm.


Vnetne akne, ki so posledica širjenja bakterij znotraj komedonov in mikrocist:
papule: “mozolji”, ki ne vsebujejo tekočine ali gnojnih elementov;
pustule: gnojne podkožne bulice;
vozliči: ki so globlje od pustul.

Slide
Preparati za nege Phyt's so že od leta 1972 pakirani v steklenih ampulah za enkratno uporabo.

S tem zagotavljajo:

HEGIENO; Ampule so neprodušno zaprte in so idealna rešitev za preprečevanje širjenja bakterij. Klasična embalaža vsebuje preparate za večje število strank. Posledično pride do kontaminacije z bakterijami in drugimi mikroorganizmi, zaradi česar preparat izgubi svoje lastnosti. Tako so preparati lahko 100% naravni in brez sintetičnih konzervansov.

SVEŽINA; steklo omogoča, da serumi, maske, kreme… ostanejo sveži vse do trenutka, ko jih odpremo in nanesemo na kožo.

NEGA PO MERI; preparate izberemo glede na tip in stanje vaše kože ter tako nego popolnoma prilagodimo glede na tip in stanje kože posameznika.

EKOLOGIJA; odpadno steklo se ponovno uporabi, naravne sestavine pa ne onesnažujejo okolja.

Vsako leto v Cahorsu, znotraj Laboratorijev Phyt's, proizvedejo milijone steklenih ampul, napolnjene z različnimi preparati, značilnimi za 17 tretmajev za obraz in telo. Ampule nato hermetično zaprejo s posebno tehniko ter njihovo tesnost temeljito preizkusijo.
Ta način pakiranja, imenovan ampuliranje, je že leta 1973 patentiral ustanovitelj Jean Paul Lopart.