Pordela koža, popokane kapilare, rozacea

Slide

Rdečica na koži je lahko posledica različnih kožnih stanj ali bolezni:

razdražena koža odreagira z rdečico na različen zunanje dejavnike: mraz, veter, kozmetični preparati, čustva…
popokane kapilare se na koži kažejo kot tanke rdeče črtice. Več kot jih je, bolj je koža rdeča.

Rozacea je kronično vnetje kože, zaradi povzročiteljev kot so: sonce, mraz, bakterije, stres, tudi pršica Demodex, ki se prekomerno razmnoži v koži. Pogosto se pojavlja zardevanje obraza, debelejša in na otip groba koža, zdražene oči, otečen obraz, pri najhujši obliki bolezni se pojavlja zadebeljen nos, imenovan tudi gomoljast nos. Spremlja pekoč občutek, zategovanje, lahko tudi srbenje. Zaradi tipične rdečice spominja na opekline, zaradi papul ali pustul pa na akne.

Atopični dermatitis je kronična vnetna bolezen, ki jo spremlja srbenje. Značilno je, da atopični koži v poroženeli plasti primanjkuje lipidov kot so kot so holesterol, esencialne maščobne kisline in ceramidi.

 

 

 

Nega proti pordeli koži, popokanim kapilaram in rozacei je zasnovana tako, da:
– pomirja kožo,
– zmanjša rdečico,
– krepi stene kapilar in jim vrača elastičnost.
Nega Caply
49€
60 minut
Površinsko čiščenje, pregled kože, piling, oblikovanje obrvni, serum za zmanjšanje rdečice in krepite kapilar, masaža obraza, maska, krema
Priporoči nas prijatelju/prijateljici in izkoristi 15% popust
Rezerviraj termin
Nega Caply
130€
3 obiski
Površinsko čiščenje, pregled kože, piling, oblikovanje obrvni, serum za zmanjšanje rdečice in krepite kapilar, masaža obraza, maska, krema
Priporoči nas prijatelju/prijateljici in izkoristi 15% popust
Rezerviraj termin
Občutljiva koža
45€
1 obisk
Površinsko čiščenje, pregled kože, piling, oblikovanje obrvni, serum za pomiritev kože, masaža obraza, maska za pomiritev, krema za zaščito
Priporoči nas prijatelju/prijateljici in izkoristi 15% popust
Rezerviraj termin

Če imaš občutljivo in pordelo kožo, bodi pozorna na sledeče:

  • Definiraj, ali gre za bolezen -> če vnetje kože traja oz. se ponavlja in ga spremlja pekoč občutek, mravljinčenje… je čas za obisk zdravnika ali dermatologa, da postavi točno diagnozo.
  • Naučiti se prepoznati sprožilce -> opazuj odziv kože na različne dejavnike od hrane do zunanjih vplivov in se jim skušaj izogniti, kolikor je to mogoče.
  • Nego kože ustrezno prilagodi -> uporabljaj kakovostne preparate, pilingi naj bodo zelo nežni, izogibati se umivanju kože z vodo iz pipe, ker vsebuje vodni kamen, ki maši pore in poškoduje kožno pregrado.
  • Globinsko čiščenje v kozmetičnem salonu -> naj bo brez vapozona oz. pare, ker ta dodatno draži kožo.
Slide
Preparati za nege Phyt's so že od leta 1972 pakirani v steklenih ampulah za enkratno uporabo.

S tem zagotavljajo:

HEGIENO; Ampule so neprodušno zaprte in so idealna rešitev za preprečevanje širjenja bakterij. Klasična embalaža vsebuje preparate za večje število strank. Posledično pride do kontaminacije z bakterijami in drugimi mikroorganizmi, zaradi česar preparat izgubi svoje lastnosti. Tako so preparati lahko 100% naravni in brez sintetičnih konzervansov.

SVEŽINA; steklo omogoča, da serumi, maske, kreme… ostanejo sveži vse do trenutka, ko jih odpremo in nanesemo na kožo.

NEGA PO MERI; preparate izberemo glede na tip in stanje vaše kože ter tako nego popolnoma prilagodimo glede na tip in stanje kože posameznika.

EKOLOGIJA; odpadno steklo se ponovno uporabi, naravne sestavine pa ne onesnažujejo okolja.

Vsako leto v Cahorsu, znotraj Laboratorijev Phyt's, proizvedejo milijone steklenih ampul, napolnjene z različnimi preparati, značilnimi za 17 tretmajev za obraz in telo. Ampule nato hermetično zaprejo s posebno tehniko ter njihovo tesnost temeljito preizkusijo.
Ta način pakiranja, imenovan ampuliranje, je že leta 1973 patentiral ustanovitelj Jean Paul Lopart.