Magnetna terapija – bolečine v križu

Slide
Prodre 6cm v globino
Stimulira poškodovano tkivo v sklepih ali pod lopatico
Lajša in odpravlja bolečine v križu
Zlom kosti, Pseudartroza, Hernija diska

Bolečine v križu

Bolečine v hrbtu, zelo pogosto v križu, se pojavijo vsaj enkrat v življenju pri najmanj 80% odraslih.

Vzrok so različni; mišice, vezno tkivo, tetive, živčevje, degenerativne spremembe… , kot posledica nepravilne drže, neenakomernih obremenitev, napačnih gibov, poškodb…

ali

Obolenj, kot so hernija diska, zožitev spinalnega kanala, išijas….

Kadar bolečina traja več kot 3 do 6 mesecev, postane kronična bolečina.

Bolečine v križu v Tesla Center uspešno lajšamo in odpravljamo z magnetno terapijo, ne glede na to, ali gre za akutne ali kronične.

Ker magnetna terapija deluje na obnovo mišic, kosti, živcev in pospešuje krvni obtok, je vzrok za bolečino (hernija, išias, pre bremenitveni sindrom, ruptura…) sekundarnega pomena, najbolj pomembno je, da natančno najdemo točko izvora bolečine oz. vnetja, preden začnemo s terapijo.

1 obisk
29€
Spoznavanje terapije ali obnovitveni obiski oz. terapija po potrebi
Rezerviraj termin
Paket 6 obiskov
135€
6 ponovitev pri večini zadostuje pri težjih akutnih poškodbah ali kroničnih bolečinah
Rezerviraj termin

Mišičnoskeletni sistem

Poškodovane mišice se obnavljajo same, hitrost okrevanja pa je različna. S pomočjo magnetne stimulacije lahko čas okrevanja skrajšamo najmanj za polovico, pomagamo pa lahko pri različnih težavah in stanjih:

-> Mišično skeletnega sistema: degenerativni artritis, revmatoidni artritis, bolečine v vratu, bolečine mišic, fibromialgija, ruptura mišic, mišični spazem

-> Bolečine v hrbtu ali križu: akutne ali kronične bolečine v spodnjem križu-lumbago, išias, spina bifida, vnetja vretenc, hernija

-> Sproščanje mišic, krepitev mišic, zamrznjena rama

-> Rehabilitacija mehkih tkiv ali kosti po zlomih ali zvinih

-> Lajšanje bolečin pri mišični atrofiji, krčih, otrdelih sklepih

-> Motnje sečil: bolečine prostate, inkontinenca (Izboljšuje in odpravlja nekontrolirano uhajanje urina), krepitev mišic medeničnega dna MMD

-> Športne poškodbe, izboljšanje mišične mase

Brezbolečinska terapija

Intenzivnost terapije se prilagaja glede na posameznika, ki sicer občuti intenzivno krčenje mišic, vendar je le-to neboleče.

Terapija, ki deluje skozi oblačila

Magnetno polje neovirano prodira skozi mehko tkivno, kosti in tudi oblačila, potrebno je le odstraniti kovinske dodatke (gumbe, pasove, nakit…).

Odkrivanje žarišča

Mesto bolečine se vedno ne sovpada z mestom, od koder bolečina izvira. Zato s pomočjo določene tehnike pred vsako terapijo najprej poiščemo točko izvora bolečine oz. vnetja.


ATP Celica

Magnetna stimulacija spodbuja nastajanje novih ATP celic, adenozin trifosfat, v mitohondirjih, ki dajejo energijo človeškim celicam.

Deluje globinsko

Magnetno polje neovirano prodre skozi mehka tkiva, kosti… do 6 cm globoko v telo, kjer dosežemo tudi notranje dele sklepov, pod lapatico…, skratkta tam, kjer manualna terapija ni mogoča.

Akcijski potencial

Telesne funkcije laho delujejo, če imajo na voljo zdrav živčni sistem po katerem potujejo informacije v obliki dražljajev. Akcijski potencial pa je osnova, da se informacije prenašajo.