Nega obraza

Koža je dovzetna za vse dejavnike in odraža dogajanje znotraj telesa: hormonska neravnovesja, neustrezna prehrana, stres ter zunanje vplive: UV-žarki, centralna kurjava, neustrezna nega…

Rezultat so različni tipi in stanja kože: suha, mastna koža, občutek zategovanja, rdečica, gube, dermatitis, alergije, ekcem…

Katera nega je prava zame?
Da bo nega obraza optimalna, je v prvi vrsti potrebno upoštevati tip kože:

Normalna koža

Je gladka, elastična, svetleča, kožna maščoba in znoj se izločata uravnovešeno. Barva je rahlo rožnata. Ob nepravilni negi se po 25. letu lahko začne izgubljati vlago in lipide, kar privede do nastajanja gub.


Suha koža

Suha je hrapava in brez leska, lahko se lušči in je tanka, pogosto je bolj rožnate ali celo rdeče barve. Takšna koža je bolj nagnjena k vnetju, pogosto se pojavlja srbenje in občutek zategovanja. Ker hitro izgublja vlago se prve gube pojavijo že zgodaj, kmalu po 25. letu starosti.

V salonu priporočamo:

Nega suhe kože-> vlaži obnavlja ravnovesje hidro-lipidnega filma ali

Hialuronska nega -> nega dehidrirane kože, s pomočjo hialuronske kisline rastlinskega izvora vrača vlago in gladi gube, ki so posledica dehidracije.


Mastna koža

Običajno se pojavi v puberteti, ko se v telesu dogajajo hormonske spremembe. Zlahka jo prepoznamo, saj se na zunaj sveti, pore so razširjene, je neprozorna in debelejša. Redno jo spremljajo ogrci ali komedoni ter akne.

V salonu priporočamo:

Globinsko čiščenje -> nega nečiste, aktnaste kože, čiščenje ogrcev, brez uporabe pare


Mešana koža

Kadar gre za kombinacijo suhe in mastne kože, govorimo o mešanem tipu kože. Ta je običajno mastna na T predelu – čelo, nos in brada, medtem ko so lica in okoli oči pa suha, včasih tudi normalna.

V salonu priporočamo:

Globinsko čiščenje -> nega nečiste, aktnaste kože, čiščenje ogrcev, brez uporabe pare ali

Kisikova nega -> s pomočjo kislika poživlja uvelo in utrujeno kožo in vrača ravnovesje kožne maščobe.


ter stanja kože…

Dehidrirana koža

Ni tip kože, ampak njeno stanje, ki nastopi, ko zaloga vode v koži pade pod 10%. Na videz je izsušena, se lušči, enako kot pri suhi koži jo spremlja občutek zategovanja. Dehidrirani so lahko so vsi tipi kože, tudi mastna.

V salonu priporočamo:

Hialuronska nega -> nega dehidrirane kože s pomočji hialuronske kisline rastlinskega izvora

Občutljiva koža

Če se pojavlja občutek zategovanja, mravljinčenje, zbadanje, pekoč občutek kot odziv na zunanje dejavnike, govorimo o občutljivi koži.

V salonu priporočamo:

Občutljiva koža z alergijami in ekcemi -> pomirja občutljivo kožo, jo vlaži. Primerna kadar se pojavlja dermatits, ekcem…

Rozacea -> blaži in odpravlja rdečico, pomirja kožo, krepi stene žil. Primerna kadar se pojavlja rdečica ali rozacea.


Nega po meri posameznika
Zagotoviti higieno, kakovostne preparate za nego, kot jo narekujejo potrebe vaše kože.
Zato uporabjamo preparate, odmerjene za enkratno uporabo, ki nudijo: optimalno higieno, aktivne sestavine se ne kontaminirajo in ohranjajo svežino,
vaša koža pa dobi točno tisto, kar potrebuje.