Chat with us, powered by LiveChat

Dehidrirana koža

“Spoznaj sebe…”

Lahko bi rekla, da ta modrost združuje psihologijo in fiziologijo. Prepoznati “vrsto” kože in razumeti trenutno “stanje kože”. Ko to osvojiš, ti lahko korenito spremeni življenje ali pa le lepotne rituale, ki se bodo končali z boljšimi rezultati na koži.

Dehidrirana koža
Vrsta kože” in “stanje kože“: v čem je razlika?
Vse preveč žensk zamenjuje suho kožo z dehidrirano kožo, čeprav gre za dve različni zadevi, ki se občutita bolj ali manj enako. Rezultat tega je prepogosto nakup neustrezne kozmetike, ki ne prinesejo želenih rezultatov.

Vrniva se na začetek…

Suha, normalna, mešana ali mastna koža… so tipi ali vrste kože.

Na primer; imaš bodisi nagnjenost k suhi ali k mastni koži. Po drugi strani pa imaš lahko občasno dehidrirano kožo, vendar je to le “stanje” kože in še ne pomeni, da je suha.

Stanje dehidrirane kože lahko nastane zaradi različnih dejavnikov, kot so: podnebje, prehranjevalne navade, hormonsko neravnovesje, uporaba neprimerne kozmetike,….

Koža je lahko dehidrirana ne glede na tip kože, ki ga ima. Da, tudi mastna koža lahko dehidrira, kar pomeni, da ima premalo vode.

Imaš trenutno dehidrirano kožo?
Preveri ali imaš naslednje ” simptome”, ki so značilni za dehidrirano kožo:

  • koža izgleda bleda
  • pojavlja se občutek zategovanja
  • je bolj občutljiva
  • hrapava na dotik
  • kaže pospešene znake staranja.

Nisi prepričana? Dogovori se z eno od Phyt’s kozmetičark, ki ti bo pomagala pri “diagnozi” kože.

Kaj je potrebno upoštevati, da se izogneš dehidraciji kože?
Človeško telo je v povprečju sestavljeno iz 70% vode.

Verjetno poznaš enega najbolj zlajnajih stavkov? PIJ in JEJ hrano z veliko vsebnostjo vode, kot sta sadje in zelenjava. Poleg tega se prekomerno ne izpostavljaj soncu, vsaj ne brez kakovostne organske zaščite pred UV-žarki. Ne pozabi pa tudi na zaščitito pred mrazom in vetrom.

Kaj pa nega obraza?
Uporabi visoko vlažilno dnevno kremo. Če je v vodovodu trda voda, kar hitro vidiš, če se ti nabira vodni kamen okoli pipe, si obraz čim manj umivaj z navadno vodo, ampak za čiščenje uporabi micelarno vodo ali brezalkoholni tonik.

Laboratoriji Phyts imajo v svoji paleti certificirano ekološko linijo Aqua Phyt’s, ki zagotavlja 24-urno vlaženje vsem tipom kože, pri čemer je glavna sestavina hialuronska kislina rastlinskega izvora.

Odkrij tudi profesionalni Phyt’s ritual za vlaženje kože v kozmetičnem salonu, s takojšnjim učinkom na povečano vlaženje, zmanjšanje gub, ki so posledica dehidracije ter daje svileno mehko povrhnjico.

Kože ne moreš zamenjati, tako kot mobilni telefon, lahko pa spoznaj sebe in svoje navade, ki se odražajo na povrhnjici ter z minimalnimi spremembami koži podaljšaj mladosten videz.

About the author

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja