Magnetna stimulacija pospešuje prekrvavitev in dotok kisika ter tako:
- lajša in odpravlja bolečine,
- lajša in odpravlja vnetja,
- lajša in odpravlja bolezenska stanja,
- pospešuje celjenje poškodb, ki se pojavljajo na mišicah, kosteh, živcih ali so povezane z moteno cirkulacijo.

Za lažjo predstavo, kako naprava deluje, poglejmo osnovne gradnike našega telesa – celice.Človeško telo je zgrajeno iz približno 70 miljard celic, povezanih v različna tkiva, organe in organske sisteme. Da celica normalno deluje, potrebuje kisik, energijo, ki jo dobi preko krvi iz hrane ter akcijski potencial, ki ohranja napetost celične membrane.

S pomočjo laserja delujemo na:
 - odstranitev in zmanjšanje poraščenosti ter prekomerne poraščenosti,
 - zmanjšamo ali v celoti odpravimo vraščanje dlačic,
 - zmanjšamo ali v celoti odpravimo vnetje in srbenje kože,
 - prihranimo vam čas in materialu za britje ali voskanje (britvice, brivske pene, voski, preparati proti vraščanju...)

Postopek: selektivna foto-termoliza
Foto - svetloba
Termo - toplota
Liza – uničenje ->  selektivno uničevanje dlak s pomočjo svetlobe, ki se pretvori v toploto in uniči korenino, tako kot kaže zgornja slika.

Svetloba ustrezne valovne dolžne povzročimo dvig temperature v dlaki, lasni folikel (mešiček) se poškoduje in onemogoča, da bi dlaka ponovno zrasla.

KOLIKO TRETMAJEV Z LASERJEM POTREBUJEM

Za trajno odstranjevanje dlak z laserjem je potrebnih več tretmajev. Razlogi:

Rast dlak poteka v več fazah:
Anagena oz. aktivna faza rasti, ko imajo dlake največ pigmenta melanina in se hitreje segrevajo -> laser je uspešen
Katagena faza ali faza odmiranja, ko dlake prenehajo rasti -> laser ni uspešen
Telogena faza, ko dlaka miruje in se loči od folikla -> laser ni uspešen

V povprečju je v danem trenutku ena tretjina dlak v fazi aktivne rasti. V preostalih fazah dlake mirujejo, prenehanja rasti ali se pripravljajo na ponovno rast. Uspešno lahko odstranimo le tiste dlake, ki v času tretmaja aktivo rastejo. Kar pomeni, da so v najboljšem primeru potrebne 4 ponovitve.

Faza rasti pa ni edini dejavnik, ki vpliva na epilacijo, tu so še hormoni, metabolizem, globina korenin, gostota poraščenosti predel, kjer odstranjujemo. Tako v praksi velja, da je potrebno opraviti od 6-9 ponovitev.

 

TRAJNO NE POMENI DOŽIVLJENJSKO

Teoretično, ko enkrat uničimo lasni mešiček, iz njega ne bo nikoli več zrasla dlaka. Praksa pa je pokazala, da za ponovno rast zadostuje, če v mešičku preživi le nekaj celic. To daje ustrezne pogoje, da se s časom, tudi po najbolj uspešnih tretmajih, mešički obnovijo in dlake ponovno zrastejo. Vendar so te dlake tanjše, mehkejše in rastejo počasneje.

 

NAJNOVEJŠA LED-TEHNOLOGIJA

LED ali LED-diodni laser je najnovejša tehnologija za trajno odstranjevanje dlak in druge laserske postopke. Generira izključno svetlobo rdeče barve, ki je bolj usmerjena v samo dlako in melanin v le-tej, bistveno manj pa segreva kožo, zato je:

učinek odpadanja dlak hitejši, možnost poškodb na koži pa manjša.

Dlaka, ki jo obsvetimo z LED-laserjem za obnovitev potrebuje od 3-5 let, z IPL in SHR napravami lahko ponovno zraste že v 1 letu.

 
VRAŠČANJE DLAK IN LASER

Vraščana dlaka ali vneta koža se kaže kot pikica in izpuščaj na koži, je pogosto razlog, da se stranke odločijo za trajno odstranjevanje dlak. Ko dlake nehajo rasti, je težava rešena, vendar pa se v 90% primerov vraščanje bistveno zmanjša ali celo preneha že po drugem obisku.

 

 

 

KAKO SE PRIPRAVITI NA TRETMA

Ta tretmaju morajo biti dlake čim krajše, zato jih pobrijte en večer preden pridete v salon. Dlak si tudi med tratmaji ne pulite, ampak jih pobrijte. Žarek je usmerjen v uničenje korenine, ki jo s puljenjem delno ali v celoti odstranimo, laser pa pri tem ni več učinkovit.

Najbolj primeren čas za lasersko odstranjevanje dlak je od jeseni do spomladi, razen na predelih, ki niso neposredno izpostavljeni soncu (bikni, pazudhue), pa lahko delamo vse leto.

PO TRETMAJU

Po končanem tretmaju ne potrebujete posebne nege ali dodatnega počitka, takoj se lahko vrnete na delo in vsakdanja opravila. Pazite le, da se:
- 3 tedne izogibate soncu in solarijem,
- teden dni savnam in bazenom,
- 24 ur pa na kožo ne nanašajte kozmetičnih izdelkov, ki vsebujejo sintetične in dražeče sestavine.

 
VARNOST POSTOPKOV Z LASERJEM 

Vaša varnost in udobje, sta, poleg učinkovitosti, naša prva skrb. Zato smo izbrali naprave, opremljene z naprednim hladilnim sistemom, ki preprečuje nastanek opeklin na koži, telo se manj segreva, tratma pa je za stranko kar se da prijeten.

 

Cenik:
Rame 13,90 EUR Trebuh 15,90 EUR
Vrat 13,90 EUR Brazilska depilacija 19,90 EUR
Med prsmi 13,90 EUR Obe roki 19,90 EUR
Prsa 15,90 EUR Zadnjica 19,90 EUR
Bikini 15,90 EUR Hrbet 19,90 EUR
Pazudhe 15,90 EUR Pol nog 24,90 EUR
Hrbet delno 15,90 EUR Cele noge 44,90 EUR