Magnetna stimulacija preprečuje propadanje mielinskih ovojnic in ohranja normalen prenost električnih dražljajev po telesu.

Zgronja slika ↑ kaže zgradbo nevrona ali živčne celice, ki gradijo živčevje. Njihova naloga je prevajanje živčnih impulzov, ki nastajajo v možgani skorji ter sprožitev in širjenje akcijskega potenciala.

Poglejmo kako delujejo nevroni

Signal se po nevronu preko mielinske ovojnice prenaša do živčnega končiča, kjer je stik z drugimi živčnimi celicami. Najpomembnejša vloga mielinske ovojnice je povečanje hitrosti potovanja akcijskega potenciala. Propadanje mielinskih ovojnic se imenuje dimielinizacija in takšna vlakna se ne obnavljajo, so pa značilna za nekatere nevrodegenerativne bolezni kot je na primer multipla skleroza. (Vir: wikipedija)

 

Kako poteka obisk magnetne stimulacije

Traja od 15 do 30 minut odvisno ali gre za akutno ali kronično težavo.
Magnetno polje deluje skozi oblačila, zato je primerno tudi za, ki se zaradi bolezni ali poškodb težje gibljejo.
Moč tretmaja nastavimo tako, da vam je udobno. Delovanje se občuti v obliki krčenja mišic, ki pa ni nemoteč, celo prijeten, podoben masaži.
Določimo točko izvora bolečine. Mesto bolečine in mesto izvora težave nista nujno vedno enaka. Na primer krpalni kanal boli v zapestju, izvor težave pa je lahko nad komolcem ali pod pazduho.
Stranskih učinkov ni, upoštevati je seveda potrebno kontraindikacije ter navodila zdravnika, po končani terapiji ni potreben dodatni počitek.
Rezultati: v večini primerov so vidni že takoj, ko končamo s terapijo.

Kako deluje magnetna stimulacija smo pisali na povezavi: Kako deluje magnetna stimulacija
Več o poteku terapije pa na zapisu: Funkcionalna magnetna stimulacija

 

Magnetna "singl"

24,90 €
  • 1 obisk do 30 minut
  • Do 6cm globoko v mišice
  • primerno za akutna obolenja
  • primerno za kronična obolenja
  • boljša prekrvavitev
  • hitrejša regeneracija
  • SOS: Bolečine v križu
Profile Image

Kdaj pomaga

Obnavlja mielinske ovojnice živcev

Nevralgija, Poškodba živca, Periferna nevropatija, Polinevropatija, Nevritis, Sindrom karpalnega kanala, Išias, Dupuytrenova kontraktura

Profile Image

Magnetna stimulacija Indikacije

Formira ATP v celicah, brez katerega življenje ne bi bilo možno.

Deluje globinsko saj prodre 6 cm v kožo, spodbuja cirkulacijo, poveča dotok kisika, poveča dotok hranil, pospešuje obnovo, spodbuja izločanje odpadnih snovi, je neboleča in neinvazivna terapija

Profile Image

Magnetna stimulacija Kontraindikacije

Magnetna terapija se ne izvaja na glavi, vratu, okoli notranjih organov pa ne sme biti dolgotrajna izpostavljenost.

Kontraindikacije: Srčni spodbujevalnik, Feromagnetni vsadki, Tumor, Aktivne pljučne motnje, Vsajene črpalke, Otroci, Nosečnice